Nyomtatási terület

Nyomtatási terület 2018-01-23T07:33:24+00:00

A nyomtatás igénye igen sokféleképpen jelenhet meg a cégek életében. Az irodai környezettől a termelő, nyomdai területekig minden területen növekszik az igény a problémamentes, hatékony megoldások alkalmazására és azok támogatására.
Az irodában megszokott nyomtatási mechanizmusok mögött, összetett informatikai és elszámolási környezet támogatása az alaptevékenység részét képezik.

A nyomtatási feladatok számos esetben nagy mennyiségben jelentkeznek, amelyeket az egyes gyártóknál elérhető termelői berendezésekkel állítanak elő. Ez a folyamat merőben eltér a megszokott irodai nyomtatástól, így speciális támogatási igény jelentkezik az ügyfelek részéről. Időben folyamatos termelés támogatása felügyeleti rendszerekkel és a kollégák személyes részvételével valósul meg, akár az év minden napjának minden órájában.

A támogatott lapleíró nyelvek széles skálája miatt, minden gyártó által szállított berendezés esetében képes a felmerülő problémákat diagnosztizálni és azokra megoldásokat adni a támogató csapat. Amennyiben nem elérhető standard megoldás a problémára, akár innovatív megoldásokkal képesek a fejlesztők választ adni a problémákra, sok esetben a nyomtatók szállítóinak határain túl is.

A berendezés gyártói által nyomdai környezetbe szállított eszközök és a hozzájuk tartozó szoftverek számos speciális kihívásnak kell, hogy megfeleljenek, amelynek támogatásához a felhasználók számára rendelkezésre áll a csapat szaktudása, a színmenedzsmenttől a kapcsolt technológiák területéig.

Főbb tevékenységek:

  • Nyomtató driver támogatás és szakértelem
  • PDL elemzés, változtatás (PCL®, PostScript®, PDF®, stb.)
  • Device Management (SNMP)
  • RIP támogatás és szakértelem
  • Felhasználók oktatása
  • Color Management problémák elemzése, megoldása
  • Változó adat nyomtatását támogató megoldások támogatása (VIPP®, VPS, stb.)
  • Termelői környezetben a legtöbb esetben valamilyen típusú lapleíró nyelvben készült állomány módosítását, javítását, újraépítését kell megvalósítani. Ez a csapat specialitásának tekinthető, kifejezetten Adobe PostScript, HP PCL és PDF formátumok estében.

Néhány példa kihívásokra:

OMR a pdfre:

PDF® feldolgozó megoldások

Amikor 1991-ben az Adobe Systems egyik alapítója megfogalmazta a Camelot project célkitűzéseit, azok mindenki számára világosak voltak: minden iparágnak egyértelműen szüksége volt valamilyen olyan közös, teljességgel platformfüggetlen elektronikus „közös nevezőre”, amely önhordó módon képes vizuális információ továbbítására – bármilyen platformról bármilyen másik platformra. Ez a project vezetett el a PDF megszületéséig 1993-ban. Talán még az Adobe maga sem sejtette, hogy milyen elképesztő karriert fog befutni a PDF. Ma már nem csak szöveget, ábrákat, hanem multimédia információkat visz – hordoz, használják weblapok és a digitális nyomdai iparág, elektronikus számlaképet rejt digitálisan aláírva (és hiteles időbélyegzővel ellátva), és már okostelefonjainkon is olvassuk.

Sokszínűsége, a PDF források és felhasználások sokfélesége egyben új kihívásokat teremtett. Eltekintve a szó szerinti PDF olvasástól már korántsem biztos, hogy pl. egy dokumentum kompozíciós rendszer pont abban a tagolásban állítja elő őket, ahogy az egyik célállomás, mondjuk egy elektronikus számlabemutató rendszer azt kapni szeretné. Esetleg azért, mert hivatalos dokumentumnak csak akkor fogadja el – tegyük fel – az adóhatóság, ha elektronikusan aláírt, de az aláíró hardware/software rendelkezésre álló verziója meg egyéb követelményeket támaszt a PDF dokumentummal szemben… Se szeri, se száma a lehetséges kombinációknak. Cégünk számtalan alkalommal találkozott olyan feladattal, amely PDF file-ok (ezek akár 20-80 ezer telekommunikációs számlát is tartalmazhattak) nagysebességű transzformációját jelentette: összefűzésük, ügyfelenkénti szétszedésük, külső adatforrásból származó adatok XML csatolmányként történő hozzácsatolása, szövegek lecserélése, nyomtatható PostScript file-okká alakítása formájában. Így alakult ki az az eszköz-együttes, amelyet sikerrel alkalmaztunk sokféle platformon, üzleti partnereink rendszereibe integrálva.

Back to the main page